Archive for 7 июля, 2016

Національний Сорочинський ярмарок 2016 року відбудеться з 16 по 21 серпня

Ярмaрoк кoмплeкснo і різнoбічнo дeмoнструє дoсягнeння прoвідниx підприємств прoмислoвoсті, будівeльнoї гaлузі, aгрoпрoмислoвoгo кoмплeксу. Йoгo oбслугoвують нaйкрaщі підприємствa тoргівлі тa xaрчувaння. Цe яскрaвe, кoлoритнe, нeпoвтoрнe нaрoднe дійствo, якe пoєднує істoрію і сьoгoдeння, дуxoвні нaдбaння і мaтeріaльний дoстaтoк Пoлтaвщини і всієї Укрaїни. У 1966 рoці Сoрoчинський ярмaрoк відрoджeнo і він прoвoдиться трaдиційнo щoрoку – у пeрeдoстaнній тиждeнь сeрпня.

Нaціoнaльний Сoрoчинський ярмaрoк – 2016 прoйдe з 16 пo 21 сeрпня, oфіційнe відкриття 16 сeрпня oб 11.00.
Ми пишaємoсь тим, щo гoтуємo і прoвoдимo Нaціoнaльний Сoрoчинський ярмaрoк! Нaціoнaльний Сoрoчинський ярмaрoк – цe нe тільки всeсвітньoвідoмий тa всeнaрoднo улюблeний зaxід, aлe і візитівкa Пoлтaвщини і Укрaїни. Зaxід, який прoвoдять і утримують люди, які йoгo люблять і цінують і , гoлoвнe,ним живуть. Слава Україні! Тому що справжня Україна саме тут – це народ, традиція, культура і ті, хто проводить подібні заходи в Україні.

На ярмарку будуть проведені театралізовані дійства за участю героїв літературних творів М.В.Гоголя, які пересуватимуться по полю на справжніх, єдиних в Україні, волах. Головний режисер культурно-мистецьких програм заходу з 1999 року – заслужений артист України Олександр Любченко.
Запрошуємо до співпраці спонсорів та інформаційних партнерів.

Умови участі та перелік бонусних програм – на сайті www.yarmarok.in.ua Запрошуємо до участі підприємства, приватних підприємців, майстрів народних промислів, заклади громадського харчування та розваг, організаторів колективних експозицій. З 23 лютого розпочався прийом заявок від усіх категорій учасників.

Сорочинські ярмарки відомі з другої половини XVII століття. У XIX – на початку XX століття у с. Великі Сорочинці Миргородського повіту Полтавської губернії щороку відбувалося п’ять ярмарків, які співвідносились до релігійних свят і тривали 1-2 дні (окремі – тиждень).

Національний Сорочинський ярмарок 2016 року відбудеться з 16 по 21 серпня традиційно в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. Офіційне відкриття 16 серпня об 11.00. Організатор Національного Сорочинського ярмарку з 1999 року – ТОВ «Сорочинський ярмарок». Керівник проекту – Світлана Свищева.
Два містечка майстрів дозволяють скласти повне уявлення про традиційні народні промисли та мистецтва всіх регіонів України.
Планується збільшити кількість туристичних маршрутів, які починатимуться і закінчуватимуться на ярмарку. Також формат ярмарку буде розширено за рахунок туристичної складової.
За шість днів тут планують провести більше 200 масштабних заходів. На Сорочинському ярмарку, як і зазвичай, працюватиме п’ять сцен. У концертних програмах візьмуть участь колективи з Полтавщини та України, зірки української естради.
Великою популярністю користуються майстер-класи. Їх буде більше 40, де майстри вчитимуть бажаючих лозоплетінню, бісероплетінню, виготовленню дерев’яного посуду, кераміки, писанок, оберегів, жіночих прикрас, приготуванню національних страв, українських танців та інше.
Його організатором з 1999 року є ТОВ „Сорочинський ярмарок”. Він традиційно проходить на батьківщині М.В. Керівник проекту „Сорочинський ярмарок” – кавалер орденів княгині Ольги ІІІ та ІІ ступенів Світлана Свищева. Гоголя і збирає щороку на ярмарковій площі в 16 га близько півтори тисячі учасників та півмільйона відвідувачів, понад дві тисячі учасників мистецьких колективів, близько двадцяти іноземних делегацій та 200-300 журналістів друкованих та електронних ЗМІ. Сорочинський ярмарок має чудовий сучасний розвиток. У цьому ж році ярмарок отримав статус Національного.
Яскраво описав Сорочинський ярмарок у 1831 році класик світової літератури М.В.Гоголь у однойменній повісті з циклу «Вечори на хуторі біля Диканьки».
Для цього в прес-центрі створено всі необхідні умови. Зростає привабливість Сорочинського ярмарку і для проведення ділових заходів.

Новий ярмарковий сезон, який уже вісімнадцятий рік поспіль організовує і проводить ТОВ „Сорочинський ярмарок”, традиційно буде цікавим, змістовним, насиченим і яскравим, багатим на події та враження. Він безумовно буде особливим, бо проходитиме у Рік Державності України – 25-річчя Незалежності нашої Держави та 20-річчя Конституції України і проводитиметься під гаслом – «Розквітає ярмарок – квітне Україна!»
На ярмарку будуть широко представлені товари промислових, переробних та сільськогосподарських підприємств, зокрема, продукти харчування та бджільництва, одяг, взуття, вироби з хутра, текстильні товари, прикраси, садово-городній інвентар, сільгосптехніка, добрива, будівельні матеріали, посуд та багато іншого.

Посол В’єтнаму навіть особисто приїздив на ярмарок, щоб обговорити умови співпраці. Постійно ведеться робота з посольствами та торговими представництвами інших країн. Уже цього року про своє бажання взяти участь у ярмарку заявили такі країни, як В’єтнам, Індія, Латвія, Бєларусь.
Кожна садиба матиме функціональне навантаження і кожна буде стилізованою. На панській садибі проходитиме обряд українського весілля та українських вечорниць. Наприклад, у садибі гончарів встановлять гончарний круг та проводитимуть виставку готових виробів.

До участі у ярмарку заплановано залучити волонтерів, які збиратимуть кошти для українських військових, сімей воїнів АТО та сімей переселенців зі сходу України. Цього року кількість учасників та гостей на ярмарку очікується більшою, ніж минулого року.
В 2013 році, за ініціативи ТОВ «Сорочинський ярмарок», була підписана Угода про дружбу і співробітництво між селом Великі Сорочинці та селищем Габури зі Словаччини і Гміною Команча із Польщі. В 1995 році він набув статусу Міжнародного, регулярно проводяться презентації ярмарку в різних країнах, зокрема в Естоніїї, Франції, Польщі, Словаччині та інших,а в 2005 році в Парижі він отримав престижну міжнародну нагороду – Золоту Премію П’яти Континентів за Якість та Найвищу Майстернісь. Постійно зростає популярність ярмарку за межами України.